21 februari 2010

Gatan i stan

En enkel promenad längs gatan, och se så mycket man kan uppleva! Vi klippte och limmade hus i kartong som sattes samman till en lång gata. Här kör ambulansen med sjuka människor till sjukuset i rosa funkisstil, grävskopan bygger en ny cykelväg, familjen i röda huset har en Audi, och ankorna i sjön sover under isen, så dem kan vi inte se! Inspiration från tiny red.

20 februari 2010

Böcker

Jag hittade en hel låda med bättre papper, som stammar från nåt av J:s tidigare projekt, uppe på vinden. Hos Made by Joel fick jag idén att göra egna teckningsböcker av en del av pappret. Omslagen har jag tagit från gamla tidningar och kalendrar, hittade av en händelse tom. samma omslag som Joel använt! Böckerna har jag sytt ihop i ryggen med långa stygn på symaskinen.

19 februari 2010

Klippa klistra

Klippa och klistra färgat papper på svart bakgrund, lite åttiotals stil över det...

18 februari 2010

Boll och band - utan boll

När jag själv var liten gick jag till gymnastik med boll och band. A fick idag sitt eget band. Hon valde själv färgen på sidenbandet i tygbutiken. Gjorde pinnen av 30 cm rundstav som J borrade ett litet, litet hål i med den stora, stora borrmaskinen. Trädde igenom en liten nyckelring genom hålet och genom sidenbandet som jag fållade i båda änder. Färdigt!

17 februari 2010

Fåglar på gren


Ibland kommer A hem från promenaden med pinnar, precis som en hund. Fåglarna har länge legat i en låda i väntan på den rätta grenen, så då A kom hem den här grenen, så fick de äntligen komma upp. Fåglarna är utsågade i 12 mm björk plywood. Vi målade grenen i röd lack färg, och limmade fast fåglarna med en liten styrtapp av en tändsticka. Sen hängde vi upp grenen i taket.

Tändsticks hus

Vi bygger hus av tändstickor nu på förmiddagen medan L sover. Lyssnar på musik på radion.

16 februari 2010

Teckningar

Vi har en tvättlina med klädnypor till A:s teckningar. Just nu är det mycket hus och blommor.

14 februari 2010

Glad Alla hjärtans dag!

Chokladkaka från påse, men med extra banan och hackade mandlar, och strössel förstås!

FingerblommorVi är bjudna på namngivningsfest hos tvillingarna. Jag bad A trycka fingerblommor på några ark papper, så att vi kunde göra egna kort till gåvorna. Väldigt fina!

12 februari 2010

Smykkes skrin

Små smyckes skrin av tändsticksaskar och pasta. Spraymålas sedan i önskad färg. Typ guld.

11 februari 2010

Familje pussel

Vi gjorde ett familjepussel som julklapp till hela familjen, av en bild på oss som vår goda vän fotografen tagit. Skickade in bilden till en firma som gör pussel, och så hade vi oss i 30 bitar. Kunde ju göra pussel av vilka bilder som helst...

Is lykta

Islykta i hink. Tyvärr hann det börja töa igen, så den var inte genomfrusen då vi tog och vände upp och ner på den idag.

10 februari 2010

Göra egen tvål


Hittade tvåltillverknings kit i hobbybutiken i veckan, och köpte med hem. Det går åt mycket tvål då A tvättar händer, och hon är mycket fascinerad av just handgjorda tvålar. Så vi satte igång egen tvålverkstad här hemma. Vi smalt tvålämnet i vattenbad, blandade färgpigment och doft olja i de olika burkarna och hällde upp i formar. Vi gjorde både små tvålar i muffinsformar med ingjutna plastdjur, och randiga tvålblock som jag skar upp i skivor. Vilken doft av honung och äpple som bredde sig!
Fin present till mommo som snart fyller år. Ja, och A kan fortsätta tvätta händer!

04 februari 2010

Pärlhalsband

Som smågodis på band. Vi brukar använda tunt gummiband i nån glad färg, då är de lätta att trä över huvudet eller armen, och det gör inget om pärlorna inte helt räcker hela vägen runt och bandet syns.