31 mars 2010

FjärilssamlingJag har aldrig riktigt samlat på något, men alltid tyckt det varit fascinerande med samlingar. En upprepning med en variation, och just fjärilssamlingar är något av det vackraste som finns. Och när A sitter och gör mönster med en tunn tuschpenna funderar jag om hon kan rita några fjärilar till mig. Jag gör ett färdigt ark med konturerna av olika fjärilar som jag printar ut i flera exemplar. Så sätter hon igång med att färglägga och rita mönster. Jag väljer ut några, skär ut dem och monterar dem med en knappnål i en ram, som jag "fodrat" med skumpapp för att nålarna ska kunna stå rakt. Så får jag en fjärilssamling, med de finaste fjärilar. Jag har lagt ut färgläggningsarket här under till utprintning, om någon vill använda det:


29 mars 2010

Påskris

En bild på vårt ena påskris, med grenar från ett träd som växer utanför A:s fönster. Jag kunde se blomknoppar på en gren, och bestämde mig för att det var perfekt till de små påskäggen A fick av mommo. Jag fick hänga ut genom fönstret för att såga av den, medan A höll mig i byxbenet. Teamwork.

Påskharar i papmaché


Här får ni träffa Lisa, Stina, Frida och Mickelina. 4 påskharar som bor i sitt eget lilla hus. De har varsin stol och ett bord, tak över huvudet, och en balkong när taket fälls ner. Kroppen är gjord av lite hopknycklat tidningspapper som täckts med pappersstrimlor doppade i tapetklister, formade till små ägg. Öronen har jag klippt ut i papper, och fäst den nedersta delen av öronen på kroppen med några strimlor papper och tapetklister. De fick torka över natten, och sen hade jag tänkt att de skulle målas, men A tyckte det räckte med att hon målade ögon nos och mun med en tusch. Så blev det. De fick sedan flytta in i sitt lila hus, en chokladäggs äggkartong.

28 mars 2010

Pärla på pärlplatta

Små pärlor och små fingrar. Det är ännu lite svårt för A att ha tålamod att pärla med de små pärlorna, de klibbar fast i fingrarna och trillar ner på golvet. Men en liten fin rund platta gjorde vi idag med gemensam ansträngning, mellan allt påskpysslet som nu torkar för morgondagens målande. Pärlplattan stryks med strykjärn på högsta värme så att pärlorna smälter ihop, kom ihåg att ha en bit bakplåtspapper mellan plattan och strykjärnet.

27 mars 2010

Prinsess-krona och mantel

A har kommit in i prinsess åldern, och fick en krona och mantel i födelsedagspresent. Manteln i lila är kantad med ett blommigt kantband, och blir till knytband där fram. Kronan är sydd av rosa trikå och tyg af metalltrådar som glittrar fint. Jag har sytt in ett gummiband för att hålla den på huvudet, och dekorerat den med små knappar.

26 mars 2010

Blåsa såpbubblor


Jag upptäckte att det är enkelt att göra eget såpbubblevatten då födelsedags såpbubblorna snabbt tog slut (kanske för att halva burken rann ut på golvet...). Till 2 dl såpbubblor: blanda 3 matskedar diskmedel, 3 matskedar glycerol och fyll upp med vatten. Blanda försiktigt för att undvika att det löddrar. Glycerol finns att köpa på apoteket. Trevligt blås!

Utmärkelse

Jag mottog denna fina utmärkelse av Riikka på Papreriliitin! Tack (och samma på finska)! Jag blev väldigt glad, över att det finns några där ute som tittar in och läser här ibland!
Egentligen ska man skicka denna vidare till 7 andra, men då jag är urdålig på kedjebrev, så stannar den här. Men besök gärna Riikkas blogg!

24 mars 2010

Påskgräset växer

Vårt påskgräs växer och behöver snart klippas. Gräset vi planterade här.

21 mars 2010

Födelsedag

A 4 år! Vi har firat födelsedag i helgen med släkt och vänner. Vår stora lilla A gladde sig enormt, och konstaterade efteråt att det hade varit ett bra kalas! En riktig födelsedagsprinsessa.

Gos orm


Baby L har en 2,5 meter lång orm runt om sig i sängen då han sover. Den gör sängen mysigare och mindre nu när man är en liten typ. Och så är den skön att luta huvudet på då man har hamnat nere i fotändan. Jag har sytt den av lappar och stoppat den med kudd-ludd.

19 mars 2010

Robot


Mik-mak-muk! Stora post kuvertet med födelsedagspresenter förvandlades snabbt till en robot! Så lektes det hela kvällen, mik-mak-muk.

16 mars 2010

Skepp ohoj

Råttorna fick nya båtar av mjölkkartonger. En sportig segelbåt, och en blå puttputt-båt.

15 mars 2010

Etsy shop

Titta, titta! Jag har öppnat Etsy shop! Välkomna förbi.

14 mars 2010

Glitter snökula


Glasburkar till babymat är användbara till mycket, som t.ex. snökulor. A valde några plastfigurer och glitter att fylla dem med. Vi fyllde på kokt, avkylt vatten (fyll helt upp till kanten), några droppar glycerin för att få glittret att falla långsammare, strök lim på kanten och skruvade fast locket. Skaka!