31 maj 2010

Förgyllda djur

En uppsättning bondgårdsdjur fick sig en omgång guldfärg, bara för skojs skull. Just nu pryder de ramarna på vardagsrums väggen. Bling-bling.

29 maj 2010

Last call for entries - Shoebox house

Remember to enter our exhibition "Shoebox house" at lilla a! See more here.

Deadline for entries will be on Monday May 31th.

Opening of the exhibiton will be June 2nd.

28 maj 2010

Paus bild

Tjuven, prinsessan och kungen kom till medan jag lagade middag igår.

26 maj 2010

En mask till lillebror

Lillebror fick också en body med applikation, ritad av storasyster på samma sätt som här. Den här gången blev det en glad mask med många ben, precis som lillebror själv.

25 maj 2010

Nu blommar vår trappa

Blommorna har letat sig in i vår trappuppgång, och blommar nu vackert på hela väggen. Jag klippte stora blommor av A:s målningar, och så klistrade vi upp dem. Inspiration härifrån Color me Katie.

24 maj 2010

Ulliga bon

A hittade på att vi skulle göra ull-bon. Så för att göra bona stadiga och mer hållbara, så tovade vi ihop dem inuti en liten plastskål. Vi radade ullen i mindre tottar på kors och tvärs i skålen, och hällde i varmt såpvatten. Tryckte med handen mot skålens kanter, så att den formades efter skålen. Vi gjorde dem ganska lösa och oregelbundna, så att de mer påminner om riktiga fågelbon. Nu har små figurerna någonstans att ta vägen när de fryser och blir lite trötta.

Vi har fått vårt första bidrag till Shoebox house-utställningen!

23 maj 2010

Lilla a:s trägubbar

Några fina flickor på väg till fest. Tillsågade av bokgrenar, insamlade på en skogstur för en tid sedan. Med ett vinklat snitt där vi ritade ansiktet, och några grenar som blir en arm och nåt ben här och där. Klänningar av hobbyfilt, som limmades på direkt. Och lite accessoarer, som man ju måste ha!

21 maj 2010

Asfalt blommor

Det blommar på vår bakgård.

19 maj 2010

Call for entries! Shoebox house


Participate in our exhibition "Shoebox house" at lilla a!
I found this lovely idea at Shoebox art, and now I want to make this togehter with you out there.

Open for children all ages, with help from their parents.

Find a shoebox, and design your own room, use paint, paper and fabric scraps, glue, things ( read garbage!) you find around the house that can be used for furniture and other stuff. Make the room like a theather, so that the opening is at the front ( and the bottom of the shoebox works as the backwall of the room).

Take a picture of your shoebox room from the front, straight on, and send it to me, together with a short description of the room in your own language and a translation in English, and childs age (name optional) to: lilla.a.design(at)gmail.com. If you have a blogaddress, attach that.

Deadline for entries will be May 31th.

Opening of the exhibiton will be June 2nd, here at lilla a, where all shoeboxes will be presented. I am looking forward to your contributions. Have fun!

I have no idea of how many entries we will get, I just hope there will be more than 2!

18 maj 2010

Färgexplosion

Vi ritade med torra pastell kritor. De är tacksamma att rita med, det kommer mycket färg, och de blandar sig fint med varann. Måste bara komma ihåg att fixera teckningen efteråt.

17 maj 2010

På konstmuseum

Vi spenderade en eftermiddag på verkstäderna för barn på Statens Museum for kunst, Köpenhamns stora konstmuseum. Vilken kreativ oas! Här kan man allt, bygga torn, teckna, måla vid stort staffli, klippa och klistra. Jag rekommenderar det om man har vägarna förbi tillsammans med sina barn. Enda nackdelen är att vuxna inte får måla med...

16 maj 2010

Guld och ädla stenar

Vi har hittat en skatt! Bland alla stenar som följer med hem, så var det några som glittrade lite extra. Tänk så glad man blir av lite guld akrylfärg och glitterlim. Här en annan som har en skatt.